Αν διαβάζοντας αυτόν τον τίτλο δεν έχεις ιδέα τι εστί LED Mάσκα προσώπου δε σε αδικώ αφού στην Ελλάδα δεν έχει γίνει ακόμα ευρέως γνωστή η ύπαρξή της. Επιπρόσθετα, η τιμή της είναι κάπως τσουχτερή… αν αναλογιστείς πως δεν ξέρεις ακριβώς περί τίνος πρόκειται για να την αγοράσεις με σιγουριά.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Η πανδημία του κοροναϊού και η παρατεταμένη καραντίνα στο σπίτι, προκάλεσε τάσεις ομορφιάς DIY ( Κάνε το μόνος σου), οι οποίες γεννήθηκαν από την ανάγκη των γυναικών να παραμείνουν κομψές, φρέσκιες και περιποιημένες παρ’ όλη την κατάσταση που επικρατεί. Το μανικιούρ, η αποτρίχωση και η βαφή μαλλιών ήταν τα αναμενόμενα…

Κάτι έπρεπε να γίνει όμως και με την περιποίηση του δέρματος και τις πιο εξειδικευμένες θεραπείες που πολλές από εμάς δεν αμελούσαμε στον δερματολόγο μας. Στην πίεση του εγκλεισμού, ήρθε να προστεθεί η ανασφάλεια μας για το τι θα απογίνει η επιδερμίδα μας χωρίς την επαγγελματική φροντίδα που είχε συνηθίσει.

Για αυτόν τον λόγο η τεχνολογία της ομορφιάς πήγε ένα βήμα παραπέρα… με το πιο σύγχρονο εργαλείο για το σπίτι, τις LED μάσκες!
Συσκευές προσώπου που εκπέμπουν φως, υπόσχονται να καταπολεμήσουν την ακμή, τις λεπτές γραμμές και άλλα δερματικά προβλήματα.

LED Μάσκες Προσώπου: Έχουν αποτέλεσμα;

Η θεραπεία με φως LED βασίζεται στην πραγματική επιστήμη, δήλωσε η δερματολόγος D.C. Tina Alster, κορυφαία χειρουργός λέιζερ και κλινικός καθηγητής δερματολογίας στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Georgetown. Οι εν λόγω LED μάσκες περιποίησης προσώπου όμως που κυκλοφορούν στην αγορά, δεν διαθέτουν τόσο ισχυρό φως LED όσο τα λέιζερ ιατρικής χρήσης.

Αυτές οι συσκευές ομορφιάς για το σπίτι, στην καλύτερη περίπτωση παρέχουν «ελάχιστα» οφέλη όταν χρησιμοποιούνται με συνέπεια με την πάροδο του χρόνου, κάτι που οι αγοραστές συχνά δεν κάνουν. “Οι άνθρωποι τείνουν να παύουν να τα χρησιμοποιούν μετά από λίγο, επειδή δεν βλέπουν άμεσα αποτελέσματα”, δήλωσε η Alster.

LED

LED Μάσκες Προσώπου: Προσοχή! ΔΕΝ είναι λέιζερ!

Αν και μερικές από τις συσκευές LED στο σπίτι έχουν αναφερθεί κατά λάθος ως τέτοιες, υπάρχει διαφορά. Πιο συγκεκριμένα, τα λέιζερ εκπέμπουν ένα μήκος κύματος φωτός που καταστρέφει έναν συγκεκριμένο στόχο, όπως το πράσινο μελάνι ενός τατουάζ ή η μελανίνη ενός σημείου γέννησης.

Αντίθετα, οι συσκευές LED είναι λιγότερο επεμβατικές και χωρίς πόνο, κατανέμοντας ομοιόμορφα φως χαμηλής ενέργειας στο δέρμα. Επίσης, είναι σχετικά ασφαλείς, αν και οι άνθρωποι πρέπει να φορούν αδιαφανή γυαλιά για να προστατεύουν τα μάτια τους όταν χρησιμοποιούν συσκευές πολύ κοντά στο πρόσωπό τους.

Αυτά τα gadget θεραπείας φωτός LED, που στο εξωτερικό ήδη κατακλύζουν την αγορά , διαδόθηκαν από διασημότητες και influensers στα κοινωνικά μέσα. Πρόσφατα, ωστόσο, η τάση φαινόταν να ξεθωριάζει, οι πωλήσεις αυτών των συσκευών μειώθηκαν το 2018 και περισσότερο το 2019, σύμφωνα με τον Όμιλο NPD, μια αμερικάνικη εταιρεία έρευνας αγοράς. Στη συνέχεια όμως, ήρθε το 2020 και λόγω της κατάστασης με την πανδημία, οι πωλήσεις σημείωσαν άνοδο 55%.

LED Face Mask
LED Face Mask

Το φαινόμενο του “Zoom Calling”

Οι ειδικοί βέβαια εκτιμούν πως στην παραπάνω αύξηση των πωλήσεων δε συνέβαλε μόνο η ανάγκη για τις θεραπείες που δεν μπορούσαμε πλέον να κάνουμε στο γιατρό μας αλλά και το φαινόμενο του “Zoom Calling”!

« Πολλοί από εμάς αναγκαστήκαμε στη δουλειά μας να συμμετέχουμε σε παρατεταμένες συνομιλίες βίντεο που μας υποχρέωσαν να κοιτάξουμε το πρόσωπό μας πιο στενά από ποτέ, εξαιτίας της κοντινής εστίασης του προσώπου μας κάτω από το όχι και τόσο κολακευτικό φως της κάμερας» χαρακτηριστικά αναφέρει ο Mathew Avram, δερματολόγος της Βοστώνης και διευθυντής του Κέντρου Laser και Καλλυντικών Δερματολογίας του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης.

Και συμπληρώνει: «Οι άνθρωποι άρχισαν να εξετάζουν τα πάντα λεπτομερώς πάνω στο πρόσωπό τους. Καφέ κηλίδες, βαθιές γραμμές γύρω από το στόμα, μαύροι κύκλοι κλπ. Αυτό που παρατηρούσαν τους δυσαρεστούσε και έτσι οδηγήθηκαν στις οικιακές αισθητικές συσκευές».

Must Info:

Αν θέλεις να δοκιμάσεις μια LED Μάσκα ομορφιάς, καλό είναι να γνωρίζεις πως η πιστοποίηση ασφάλειας του προϊόντος δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η συσκευή είναι αποτελεσματική, απλώς ότι είναι σχεδόν απίθανο να προκαλέσει κάποιον τραυματισμό στο δέρμα. Έλεγξε τα διαπιστευτήρια του κατασκευαστή πριν από την αγορά, ακολουθήστε τις οδηγίες και μην το χρησιμοποιείς για περισσότερο από τον χρόνο που συνίσταται.

Led Μάσκες προσώπου θα βρεις ΕΔΩ & ΕΔΩ
Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!