Από τη μία, οι παραδοσιακές λακωνικές γεύσεις, οι «κρυμμένοι» θησαυροί της ελληνικής γαστρονομίας ήταν, είναι και θα παραμείνουν οι πρωταγωνιστές της κουζίνας του ΜΑΝΗΜΑΝΗ. Τα τελευταία 20 χρόνια έχουν ξεπεράσει τα ελληνικά σύνορα, μαγεύοντας πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες της Ελλάδας, από κάθε γωνιά του πλανήτη. Από την άλλη, ένας αέναος καμβάς μεταξύ παράδοσης και καινοτομίας χαρακτηρίζει τη μαγειρική του Δημήτρη Κατριβέση – το λεγόμενο «tradinnovation», όπως ο σεφ αγαπά να αναφέρει.

ΜΑΝΗΜΑΝΗ

«ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΜΑΝΗ ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΤΡΙΒΕΣΗ»

Amuse Buse || Καλωσόρισμα από τον σεφ

***

Ταραμάς || Τηγανητό ψωμί || Λάδι Μάραθου

***

Γαρίδες κοιλάδας || Αφρίνα || Αυγοτάραχο ||  Πρωτόλαδο || Πορτοκάλι || Πράσινη ελιά || Μάραθος

***

Τραβηχτή Μάνης || Ελληνικό brie || Αχλάδι || Μέλι || Σφέλα

***

Ντόσα || Τραχανάς χοντρός ||  Χειροποίητος πελτές || Χιουρίνες || Μανιτάρια || Λευκή τρούφα

***

Γαλατόπιτα || Βούτυρο || Καραμέλα

***

Μignardises || Σαραφιόλια || Tιραμισού με ελληνικό καφέ || Marshmallow || Mαστίχα

ΤΙΜΗ:  60 / άτομο & Wine Pairing: €90 / άτομο

Το degustation menu με την υπογραφή του σεφ Δημήτρη Κατριβέση θα είναι διαθέσιμο για κρατήσεις

 19.00-21.00 & 21.00-23.00

ΜΑΝΗΜΑΝΗ

Μία ωδή στα γαστρονομικά μονοπάτια της Μάνης

Το εστιατόριο που έβαλε το Κουκάκι στο γαστρονομικό γίγνεσθαι της πόλης, γιορτάζει τα 20 χρόνια λειτουργίας του εγκαινιάζοντας μια σειρά από αξέχαστες γαστρονομικές εκδηλώσεις με guest chefs έκπληξη. Η αυλαία «ανοίγει» λίγο πριν τα Χριστούγεννα με τον πιο εκρηκτικό Έλληνα σεφ Δημήτρη Κατριβέση, ο οποίος αγκάλιασε θερμά την πρόκληση να βυθιστεί στη γαστρονομία της Μάνης και να αντλήσει έμπνευση από τις σαγηνευτικές γεύσεις και τα αρώματά της.

Από τους ηλιόλουστους λόφους της Μάνης μέχρι τους πολυσύχναστους δρόμους της Αθήνας, το ταξίδι του ΜΑΝΗΜΑΝΗ είναι ένα παραμύθι γεμάτο αρωματική νοσταλγία και αργές απολαύσεις.

Ας θυμηθούμε μερικές στιγμές ορόσημο για το ΜΑΝΗΜΑΝΗ!

Βραδιές Βεντέτας: Το 2007 το ΜΑΝΗΜΑΝΗ οργάνωσε βραδιές «βεντέτας», αναμετρήθηκε στο γαστρονομικό «ρινγκ» με τοπικές κουζίνες κι εστιατόρια απ’όλη την Ελλάδα και στέφθηκε λαμπρός νικητής από τους επισκέπτες.

New York Times: Το 2014 το ΜΑΝΗΜΑΝΗ βρίσκεται στη λίστα των προτεινόμενων ευρωπαϊκών προορισμών του βιβλίου The New York Times, 36 Hours: 125 Weekends in Europe, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις TASCHEN, προτάθηκε από την εφημερίδα «ως go-to destination, ανάμεσα σε 500 εστιατόρια σε όλη την Ευρώπη. Ακόμη, το ΜΑΝΗΜΑΝΗ παρουσιάστηκε στο video αφιέρωμα των New York Times στην Αθήνα 36hours in Athens https://www.nytimes.com/video/travel/100000003173111/36-hours-in-athens.html

Γεύσεις Ελλ Οίνων: Το 2014 το αγαπημένο εστιατόριο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, φέρνει τους πελάτες του κοντά σε αναγνωρισμένα ελληνικά κτήματα, εγκαινιάζοντας τον κύκλο γευσιγνωσίας Γεύσεις Ελλ Oίνων.

Trip Advisor: Το εστιατόριο λαμβάνει για μία δεκαετία στη σερά Certificate of Excellence από το Trip Advisor ενώ το 2015 κατατάχτηκε βάσει των κριτικών των επισκεπτών στη θέση 8 από τα 10 καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας.

Condé Nast Traveler: Το 2015 το διεθνώς αναγνωρισμένο, πολυτελές και lifestyle ταξιδιωτικό περιοδικό που εκδίδεται από την Condé Nast κι έχει κερδίσει 25 National Magazine Awards, προτείνει 5 λόγους να επισκεφθεί κανείς την Ελλάδα και το ΜΑΝΗΜΑΝΗ είναι ένας από αυτούς ~ https://bit.ly/3sYLdNN

100 Restaurant Awards: Το 2018 το ΜΑΝΗΜΑΝΗ βραβεύεται για 3η χρονιά στη σειρά  στα 100 καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας.

FNL Awards: To 2019, το εστιατόριο λαμβάνει για 3ο συναπτό έτος, από την έναρξη των βραβείων F n L στην Ελλάδα, 1 αστέρι και συγκαταλέγεται στα 100 καλύτερα εστιατόρια της χώρας.

ΜΑΝΗΜΑΝΗ

Ο σεφ, Δημήτρης Κατριβέσης

Σπούδασε μαγειρικές τέχνες το 1996 στην Αθήνα. Η επιθυμία του να ανακαλύψει άλλες γεύσεις και συστατικά του κόσμου και να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο στυλ μαγειρικής χωρίς σύνορα, τον οδήγησαν να ταξιδέψει αρχικά στα Κανάρια Νησιά το 2003. Το 2005 προσχώρησε στην ομάδα του Ferran Adria, στο τριάστερο El Bulli, το τότε Καλύτερο Εστιατόριο του Κόσμου. Το 2006 ταξίδεψε στο Παρίσι και σπούδασε στην σχολή Le Notre, όπου και πήρε τις βασικές αρχές της ζαχαροπλαστικής. Έπειτα επέστρεψε στην Τενερίφη και άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο Alkimia. Το 2007, άνοιξε το Siphon. Το 2010, μπήκε στην ομάδα του Albert Raurich στο βραβευμένο με ένα αστέρι Michelin Dos Palillos στην Βαρκελώνη. Το 2012 ο Δημήτρης, αναζητώντας νέα συστατικά και γνώση πήγε στο Τόκυο στο τριάστερο εστιατόριο Ryugin, που κατείχε την 21η θέση στον κόσμο. Το 2013 μετακομίζει στο Λονδίνο για να ολοκληρώσει την έρευνά του πάνω στην κουζίνα Nikkei ανά τον κόσμο. Το 2014 ο σεφ παρουσιάζει την κουζίνα Nikkei στην Αθήνα και από το 2015 μέχρι σήμερα αναπτύσσει γαστρονομικές ιδέες σε όλο τον κόσμο με projects που έχουν πραγματοποιηθεί στην Τουλούμ, στο Παρίσι και το Μόντε Κάρλο. Ο Δημήτρης είναι σήμερα ο ιδιοκτήτης σεφ δύο περουβιανών pop-up εστιατορίων, των La Pantera Negra και Mistura.

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή 14.00 – 23.00

Φαλήρου 10, Μακρυγιάννη Ακρόπολη,

Τ. 210 9218180

E: [email protected]

W: www.manimani.com.gr

Facebook: www.facebook.com/MANHMANH.gr

Instagram: @manhmanhrestaurant

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!