Το ξέρεις, το τρως, το αγαπάς. Εκτός όμως από τη γεύση του, όμως, ήξερες ότι το θράψαλο έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, είναι πλούσιο σε φώσφορο, σελήνιο και Βιταμίνη Β12; Μάλιστα, λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας του σε λιπαρά, προσφέρει μια γευστική επιλογή σε μια ολοκληρωμένη υγιεινή διατροφή.
Και τώρα υπάρχει τρόπος να το τρως ακόμη πιο συχνά, χάρη στα θαλασσινά FLOKOS.
Τα θαλασσινά FLOKOS, βρίσκονται στο τραπέζι μας εδώ και 50 χρόνια και μας προσφέρουν ευκολία, ποιότητα και γεύση, είτε ως μία ιδανική πρώτη ύλη για νόστιμες συνταγές, είτε απλά ως γευστικά ορεκτικά.
Τώρα, υποδέχονται με μεγάλη χαρά, ένα νέο μέλος στην οικογένεια FLOKOS: Το θράψαλο, καθαρισμένο και τεμαχισμένο σε άλμη!
Το νέο θράψαλο FLOKOS, είναι μία ιδανική επιλογή για το καθημερινό τραπέζι, με υψηλή θρεπτική αξία αφού αποτελεί φυσική πηγή πρωτεϊνών, ενώ μας παρέχει μεγάλη ευελιξία σε προτάσεις σερβιρίσματος και συνταγές.
Μία νέα γευστική πρόταση, κατάλληλη και για την περίοδο της νηστείας που έρχεται να μας εμπνεύσει στη δημιουργία απολαυστικών συνταγών!
Επισκεφθείτε το konva.gr για να ανακαλύψετε νέες συνταγές με θράψαλο ή κατεβάστε το νέο e-book, που περιέχει συνταγές με θράψαλο FLOKOS και προσθέστε το στη μαγειρική σας!
Εμείς ξεχωρίσαμε:
Χυλοπίτες με φρέσκια ντομάτα και θράψαλο
(για 4 άτομα)
Υλικά
- 1 συσκευασία θράψαλο Flokos, καθαρισμένο και τεμαχισμένο σε άλμη (350γρ.)
- 4 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένo
- Αλάτι και πιπέρι
- 250 γρ. ντομάτες τριμμένες
- 250 γρ. χυλοπίτες
- Για το σερβίρισμα:
- 1 κ.σ. κάπαρη
- Φρέσκα μυρωδικά
Χρόνος Προετοιμασίας: 30′
Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε καλά το θράψαλο. Είναι σημαντικό να είναι τελείως στεγνό. Θα χρησιμοποιήσουμε μία μεγάλη, πλατιά κατσαρόλα (ή ένα τηγάνι με καπάκι) για το μαγείρεμα. Βάζουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, το θράψαλο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε σε μέτριας έντασης φωτιά για 5 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να βράζει. Στη συνέχεια, βάζουμε και τις χυλοπίτες. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε για 10 περίπου λεπτά ή μέχρι τα ζυμαρικά να είναι έτοιμα. Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, προσθέτουμε την κάπαρη και τα μυρωδικά και έπειτα, σερβίρουμε.
Για περισσότερες συνταγές με θράψαλο, κατεβάστε το e-book μ’ ένα click εδώ!