Η Αθήνα είναι μια από τις πλέον ζωντανές πόλεις, διάσημη για τη νυχτερινή ζώνη της και εσχάτως για τις γαστρονομικές της προσθήκες.
Νέα στέκια, νέες γεύσεις, διάσημοι σεφ, συνταγές με ιστορία που βρίσκουν νέα πνοή αποδοσμένες σε σύγχρονα πιάτα, πιο ιδιαίτερα και εκλεπτυσμένα. Η ελληνική κουζίνα αναβαθμίζεται διαρκώς, χωρίς ωστόσο να χάνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που την έκαναν να ξεχωρίσει. Φρέσκα ελληνικά προϊόντα, καλομαγειρεμένα σε μια όμορφη και ενδιαφέρουσα σύμπραξη που μας καλεί να της παραδοθούμε, ξανά και ξανά.
Η νέα αγαπημένη άφιξη έρχεται στο Ν. Κόσμο. Γευστικές προτάσεις από τον σεφ Βασίλη Τζίμα, με πυρήνα το ελληνικό στοιχείο που πρωταγωνιστεί, στο Louiza αθενς. Από το πρωί για καφέ μέχρι αργά το βράδυ για φαγητό, γλυκό και μοναδικά κοκτέιλ.
Η μέρα ξεκινάει στην ηλιόλουστη πλατεία και συνεχίζεται στην εντυπωσιακή βεράντα ή στο δροσερό deck, που έχουν δημιουργηθεί για να παρατείνουν το καλοκαίρι μας.
Καγιανάς, ομελέτα με ασπράδια, μανιτάρι, κολοκύθι, Open face με μαρμελάδα ντομάτας, σπανάκι, φέτα με αβγά τηγανητά ή κοτόπουλο με τσίπς πατάτας, granola με φράουλες, αχλάδι, μέλι και chia seeds, αλλά και οι γλυκές αυγοφέτες με τσουρέκι κρέμα πατισερή αρωματισμένη με πορτοκάλι, σοκολάτα και φράουλες, είναι μερικές μόνο από τις επιλογές που μπορούν να συνοδεύσουν μοναδικά τον καφέ σου ή τη σπιτική λεμονάδα!
Το μεσημέρι, στον κηπάκο ή το deck του Luisa αθενς, στρώνονται τα ντελικάτα τραπεζάκια και αναμένουν τους Αθηναϊους για ένα χαλαρό lunch break. O κατάλογος επιφυλάσσει ευχάριστες και light προτάσεις, όπως τον ντάκο με μαρμελάδα ντομάτας και φέτα, αλλά και τη σαλάτα με ανάμεικτα σαλατικά και κοτόπουλο. Το φιλέτο λαβράκι με σωτέ λαχανικά και σάλτσα από μουστάρδα και εστραγκόν ή το κοτόπουλο φιλέτο με πουρέ μαϊντανόριζας, σάλτσα κόκκινου κρασιού και ψητά μανιτάρια, αποτελούν τις τέλειες ιδέες.