Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι: Ακόμα κι αν ο μινιμαλισμός είναι, ήταν και ίσως θα είναι πάντα «in», δεν χρειάζεται να τον υιοθετήσεις. Στην πραγματικότητα, ο μαξιμαλισμός έχει τη δική του αίγλη. Αν, λοιπόν, αισθάνεσαι ότι αυτό το στυλ σχεδιασμού ταιριάζει περισσότερο στην προσωπικότητα σου, θα χαρείς να μάθεις ότι μπορεί να σου προσφέρει πολλές πηγές έκφρασης και πειραματισμού. Πάρε το έργο τέχνης ως παράδειγμα.
Στο παρισινό διαμέρισμα του Arnold d’Alger, δημιουργού του bazar d’alger, και του Bruno della Mattia, web developer, και τα 85 τετραγωνικά μέτρα είναι γεμάτα με αντικείμενα που έχουν κάποια μορφή συναισθηματικής αξίας. Ο d’Alger έμαθε πριν από λίγο καιρό ότι το χάος που δημιουργεί με τη συσσώρευση τέχνης, διαφόρων αντικειμένων και secondhand αγορών λέγεται «cluttercore». Ο ίδιος λέει ότι το στυλ του διαμερίσματος δεν είχε καθοριστεί εκ των προτέρων και είναι απλώς αποτέλεσμα πραγμάτων που αγαπάνε.
Υπάρχει μια ζούγκλα φυτών που έχει ως στόχο το διαχωρισμό των «δωματίων» και μια σειρά από μεταχειρισμένες πορσελάνες, οι οποίες λειτουργούν ως έργα τέχνης. Υπάρχουν σωροί σημειωματάρια που ανυπομονούν για νέες ιδέες και στοίβες από πιάτα με χρυσό πλαίσιο έτοιμα να φιλοξενήσουν τα γεύματα αγαπημένων προσώπων. Και στους τοίχους, υπάρχει μια στυλιστική επιλογή που πρέπει να έχεις κατά νου αν θέλεις να αγκαλιάσεις το μαξιμαλιστή μέσα σου: Η τέχνη είναι ακουμπησμένη στον τοίχο, κάτω από παράθυρα, κρυμμένη δίπλα σε μια καρέκλα. Ναι, η τέχνη είναι επίσης στον καναπέ και ακριβώς κάτω από το ταβάνι, διάσπαρτη σαν σε ελεύθερο μουσείο σε οποιαδήποτε ανοιχτή επιφάνεια. Αλλά το να κρεμάς αυτά τα αντικείμενα κάτω από τα παράθυρα είναι κάτι νέο. Είναι ένας τρόπος να καλλιεργήσεις μια ζεστή γωνιά σε μια κατά τα άλλα κενή έκταση.
Διαβάστε περισσότερα στο elle.gr