Καθηγητής του Μουσικού Σχολείου στο Ίλιον «επιτέθηκε» λεκτικά σε μαθητή της 1ης Γυμνασίου επειδή εμφανίστηκε στο σχολείο ντυμένος με φούστα. Τα παιδιά του σχολείου προς συμπαράσταση στον συμμαθητή τους από χθες εμφανίζονται στο σχολείο ντυμένα τα αγόρια ως κορίτσια και τα κορίτσια ως αγόρια.
Ο καθηγητής σύμφωνα με καταγγελία γονέα μόλις αντίκρισε τον μαθητή άρχισε να τον προσβάλει προκαλώντας τις αντιδράσεις των συμμαθητών του:
«Το γεγονός συνέβη εχθές Τρίτη μεταξύ ενός καθηγητή και ενός μαθητή της 1η Γυμνασίου. Το παιδί αν θέλει ή αισθάνεται κορίτσι είναι δικαίωμα του και δεν αφορά κανέναν πέρα από εκείνο και την οικογένεια του. Ο καθηγητής, σύμφωνα με τα παιδιά, έκανε ξεφτίλα το παιδί μπροστά σε όλη την τάξη. Έφτασε στο σημείο να το αποκαλέσει: “Nτροπή της κοινωνίας”. Το έβγαλε έξω από την τάξη και το έστειλε στο γραφείο της διεύθυνσης. Ειδοποιήθηκαν μέχρι και οι γονείς του παιδιού που πήγαν στο σχολείο και όπως ήταν φυσικό ζήτησαν εξηγήσεις».
Φωτογραφίες από το μουσικό σχολείο Ιλίου με τα κορίτσια ντυμένα αγόρια και τα αγόρια κορίτσια κυκλοφόρησαν και στα social media με το σύνθημα «Τα ρούχα δεν έχουν φύλο»:
Στη Σκωτία το σχολείο πρώτο καταργεί τα στερεότυπα
Το Νοέμβριο του 2021 Δημοτικό σχολείο στη Σκωτία ενθαρρύνει μαθητές και δασκάλους να προσέρχονται κάθε Πέμπτη φορώντας φούστα προκειμένου να «καταρριφθούν» τα στερεότυπα των φύλων και να «προαχθεί η ισότητα».
Σε email που εστάλη στους γονείς, το Δημοτικό Σχολείο Κάσλβιου, στο Εδιμβούργο, σημείωσε ότι η πρωτοβουλία ήταν να διαδοθεί το μήνυμα ότι «τα ρούχα δεν έχουν φύλο». Αναφέρθηκε μάλιστα σε παρόμοια εκστρατεία στην Ισπανία, στην οποία δάσκαλοι και παιδιά φορούσαν φούστες για να δείξουν αλληλεγγύη σε έναν μαθητή που είχε αποβληθεί επειδή φορούσε φούστα.
Το σχολείο προέτρεψε μαθητές καθηγητές να συμμετάσχουν και μάλιστα προσφέρθηκε να παρέχει φούστες εάν οι ίδιοι δεν είχαν στο σπίτι. Παράλληλα με ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, εξέφρασε το πόσο περήφανοι είναι για τα παιδιά της έκτης τάξης, που σκέφτηκαν την ιδέα όταν έμαθαν για το περιστατικό στην Ισπανία ζητώντας μάλιστα να υποστηρίξουν το κίνημα #LaRopaNoTieneGenero.
Το κίνημα της “τα ρούχα δεν έχουν φύλο” ξεκίνησε στην Ισπανία
Το #LaRopaNoTieneGenero (τα ρούχα δεν έχουν φύλο) ξεκίνησε τον Νοέμβριο από τον καθηγητή μαθηματικών Jose Piñas τον Νοέμβριο μετά την αποβολή μαθητή του που αποβλήθηκε και υποχρεώθηκε να επισκεφθεί ψυχολόγο επειδή φορούσε φούστα στο σχολείο.
Η άδικη μεταχείριση που υπέστη ο νεαρός από τη διεύθυνση του σχολείο του, οδήγησε κάποιους από τους καθηγητές του να δημιουργήσουν ένα κίνημα συμπαράστασης με το hashtag #ClothesHaveNoGender ή ελληνιστί #ΤαΡούχαΔενΈχουνΦύλο.
Τον Piñas ακολούθησαν τον περασμένο μήνα οι καθηγητές Manuel Ortega και Borja Velaquez, όταν είδαν μαθητή τους να δέχεται άγριο bullying, λόγω ενός t-shirt που έφερε μια φιγούρα anime και υποχρεώθηκε να τη βγάλει.
Μάλιστα δηλώνουν, ότι είδαν μια αξιοσημείωτη θετική αλλαγή στη συμπεριφορά των μαθητών από τότε που άρχισαν να φορούν τις φούστες.
Ο 15χρονος Mikel Gomez, ανέβασε μάλιστα στο TikTok ένα βίντεο για να δείξει τη συμπαράσταση των μαθητών στον Piñas που συγκέντρωσε εκατομμύρια views και προέτρεψε και άλλους μαθητές να το δουν ως challenge.
Η άδικη μεταχείριση που υπέστη ο νεαρός από τη διεύθυνση του σχολείο του, οδήγησε κάποιους από τους καθηγητές του να δημιουργήσουν ένα κίνημα συμπαράστασης με το hashtag #ClothesHaveNoGender ή ελληνιστί #ΤαΡούχαΔενΈχουνΦύλο.
Τέλος σε πολλά σχολεία στον Καναδά τα αγόρια φοράνε φούστες ως σιωπηλή διαμαρτυρία κατά του σεξισμού και της τοξικής αρρενωπότητας με τη συγκατάθεση των καθηγητών τους
Αυτά Κύριε Καθηγητά!
Διάβασε ακόμα: Fashion goes neutral