Το Metropolitan Museum of Art Gala επιστρέφει στις 2 Μαΐου και όπως αποκάλυψε με ένα tweet της η fashion editor Vanessa Friedman θα είναι το πλέον glamorous θέαμα που έχει γίνει ποτέ! Άλλωστε όπως χαρακτηριστικά τόνισε και η  Vanessa Friedman: «Το σίγουρο είναι ένα: σ’ αυτό το θέμα όλοι θα βάλουν τα καλά τους». Αυτό είναι αρκετά ξεκάθαρο ως προς τι πρέπει να περιμένουμε από το φετινό event που η θεματική του είναι το “Gilded Glamour”. Μια θεματική που ήδη υπάρχει στις τάσεις και τις εμφανίσεις πολλών.

Blake Lively, Ryan Reynolds, Regina King και Lin-Manuel Miranda θα παρουσιάσουν το φετινό event.

Met Gala
Regina King, Lin-Manuel Miranda και Blake Lively οι φετινοί παρουσιαστές του Met Gala 2022

Oικοδεσπότες θα είναι ο σχεδιαστής Tom Ford, ο Adam Mosseri του Instagram και η Anna Wintour σε μια εκδήλωση που φέτος θα αναφέρεται στην έκθεση του Μουσείου “In America: An Anthology of Fashion” που έρχεται μετά την “In America: A Lexicon of Fashion” που παρουσιαζόταν μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβρη και τιμούσε μερικούς από τους πιο σημαντικούς Αμερικάνους σχεδιαστές, ανάμεσα στους οποίους οι Ralph Lauren, Donna Karan και Calvin Klein.

Το θέμα της λαμπερής βραδιάς

Στις 2 Μάϊου, λοιπόν, τα «Όσκαρ της Μόδας» θα φιλοξενήσουν και πάλι όλους τους λαμπερούς καλεσμένους τους. Οι οποίοι βεβαίως και θα εμφανιστούν με σούπερ glamorous εμφανίσεις.

Το φετινό θέμα του Met Gala 2022 είναι το “Gilded Glamour” (επιχρυσωμένο glamour δηλαδή), που θα πλημμυρίσει το κόκκινο χαλί με χρυσά φορέματα και υπερβολικά αξεσουάρ και σύνολα και αποτελεί το δεύτερο μέρος της έκθεσης “In America: An Anthology of Fashion”. Το πρώτο μέρος της έκθεσης, άνοιξε τις πόρτες του τον Σεπτέμβριο, όπου πραγματοποιήθηκε εκτάκτως, το Met Gala του 2021 (το πρόγραμμα τροποποιήθηκε λόγω κορονοϊού).

Εμπνευσμένο από τη Gilded Age, μια εποχή που χρονολογείται στο 1870 και τις αρχές του 1900, η περίοδος αυτή σηματοδοτεί την οικονομική ανάπτυξη στην Αμερική. Όσο οι μισθοί ανέβαιναν την εποχή εκείνη στην Αμερική, η υπόλοιπη Ευρώπη είχε οικονομική δυσφορία. Σε αυτό, βοήθησε η βιομηχανοποίηση και η ανάπτυξη των πόλεων που άρχισαν να χτίζονται, αλλά και η άνοδος των τραπεζών. Αυτό σήμαινε ένα πράγμα: οι πλούσιοι ήταν πλούσιοι και οι φτωχοί, φτωχοί. Ο όρος “gilded” που σημαίνει επιχρυσωμένος, απαθανατίζει απόλυτα το πνεύμα της εποχής. Ταξική ανισότητα μεταξύ πλουσίων και φτωχών.

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!