Στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων βρέθηκαν το πρωί της Τρίτης 04/10 η Σίσσυ Χρηστίδου και ο πρώην σύζυγός της, Θοδωρής Μαραντίνης προκειμένου να λύσουν τις διαφορές τους σχετικά με τη διατροφή των παιδιών τους.
Ο τραγουδιστής φέρεται να μην πλήρωνε το συμφωνημένο μηνιαίο χρηματικό ποσό που έχει οριστεί για τη διατροφή των παιδιών τους και γι αυτό η παρουσιάστρια του Mega προχώρησε σε αγωγή για παραβίαση υποχρεώσεως προς διατροφή κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή. Το δικαστήριο ενέκρινε την πρόταση του εισαγγελέα επιβάλλοντας στον τραγουδιστή ποινή 12 μηνών φυλάκισης με 3ετή αναστολή.
Ο δικηγόρος του Θοδωρή Μαραντίνη διευκρίνισε ότι: «Πριν δύο χρόνια είχε καταθέσει αίτημα ρύθμισης οφειλών στο δημόσιο. Το 2020 έκανε 16 εκδηλώσεις, ενώ πριν ήταν πάνω από 60. Τα παιδιά σας όχι μόνο δε στερήθηκαν, αλλά εξακολουθούσαν να ζουν πλουσιοπάροχη ζωή, όταν ο σύζυγός σας “γκρεμίστηκε”. Και μπράβο σας για αυτό».
Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της Σίσσυς Χρηστίδου απάντησε: «Το 2020 έκανε 66 εκδηλώσεις, τέσσερις τηλεοπτικές εμφανίσεις και εμπορικές συμφωνίες χιλιάδων ευρώ. Δεν κατέβαλε τη διατροφή, όχι επειδή δεν μπορούσε, αλλά από “κακοβουλία”».
Όπως αποκάλυψε η εκπομπή Super Katerina, ο Θοδωρής Μαραντίνης σκοπεύει να ζητήσει συνεπιμέλεια των παιδιών του με τη Σίσσυ Χρηστίδου. Μέχρι στιγμής η παρουσιάστρια δεν έχει αντιδράσει στην απόφαση αυτή, καθώς εξακολουθεί να κρατά την δικαστική διαμάχη με τον πρώην σύζυγό της, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Παλαιότερα, μάλιστα, ο Θοδωρής Μαραντίνης είχε συμμετάσχει στη διαδικτυακή καμπάνια που έκαναν οι Ενεργοί Μπαμπάδες δίνοντας τη δική του φωνή για τον αγώνα που γίνεται για τη συνεπιμέλεια παιδιών χωρισμένων γονιών.
Τότε είχε αναφέρει: «Το θέμα είναι λεπτό. Κάθε χρόνο χωρίζουν οι γονείς 16.000 παιδιών κατά μέσο όρο. Αν το καλοσκεφτεί κανείς πρόκειται για μία ολόκληρη γενιά. Είναι πολύ σημαντικό λοιπόν, όταν χωρίζουν οι γονείς, να μη νιώθουν τα παιδιά ότι και αυτά χωρίζουν αναγκαστικά με έναν από τους δύο». Και συνέχισε: «Με τη θέσπιση της υποχρεωτικής συνεπιμέλειας και του ίσου χρόνου επικοινωνίας, σκοπός είναι να προστατεύεται το δικαίωμα κάθε παιδιού να ανατρέφεται και από τους δύο γονείς του. Έτσι, διαφυλάσσεται ο συναισθηματικός του κόσμος και η ευτυχία του. Κάτι που θα έπρεπε να είναι βασικό μέλημα όλων των γονιών του κόσμου – χωρισμένων και μη».
Φυσικά το αίτημα των «ενεργών μπαμπάδων» να συμμετέχουν στη ζωή και το μεγάλωμα των παιδιών τους, είναι απόλυτα δίκαιο- εφόσον δεν συντρέχει κάποιος λόγος που το απαγορεύει (δεν ασκούν πχ ψυχολογική ή σωματική βία στα παιδιά). Στη σημερινή εποχή όταν λέμε ισότητα δεν μπορούμε να έχουμε δύο μέτρα και δυο σταθμά. Εφόσον και οι δυο γονείς είναι άξιοι κατά την κρίση του δικαστηρίου, πρέπει και οι δύο να είναι ενεργοί και επί ίσοις όροις γονείς. Κανείς από τους δύο δεν είναι παραπάνω γονιός από τον άλλο και δεν πρέπει. Η γυναίκα είναι μεν τροφός όμως οι υπόλοιπες υποχρεώσεις πρέπει να είναι μοιρασμένες.
Το ίδιο ισχύει και στις οικονομικές υποχρεώσεις που έχει ο πατέρας απέναντι στα παιδιά του. Τα χρήματα που καταθέτει πρέπει να αντιστοιχούν φυσικά σε αυτά που μπορεί να δώσει. Όμως σε καμία περίπτωση δεν είναι σωστό ή δίκαιο να μην καταβάλει τίποτα και το βάρος να πέφτει πάνω στη γυναίκα. Τα δικαιώματα φέρνουν πάντα υποχρεώσεις.
Όπως και να έχει, είναι πάντα θλιβερό να φτάνει ένα πρώην ζευγάρι με παιδιά στο δικαστήριο και εάν συμβεί αυτό, χρειάζεται εξαιρετικά λεπτός χειρισμός από τα αντιμαχόμενα μέλη. Αυτό που έχει πάντα σημασία και πρέπει να είναι προτεραιότητα, είναι τα παιδιά!
Διαβάστε επίσης: Θοδωρής Μαραντίνης: Αποκάλυψε τι ζήτησαν οι γιοι του όταν χώρισε με τη Σίσσυ Χρηστίδου