Καλεσμένη στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» το μεσημέρι του Σαββάτου βρέθηκε η Δάφνη Λαμπρόγιαννη σε μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές εμφανίσεις της, μιλώντας με μεγάλη ειλικρίνεια στη Ναταλία Γερμανού.

Αναφέρθηκε στο κίνημα #metoo και παραδέχτηκε πως στην αρχή, όταν είχε δημιουργηθεί αυτό το κίνημα στην Αμερική, άνηκε στην κατηγορία των ανθρώπων που έλεγαν «γιατί τώρα».

Με την πάροδο του χρόνου και τη ματιά που έριξε στο παρελθόν και στην πορεία της έως σήμερα, η ηθοποιός εντόπισε πως και εκείνη έχει κακοποιηθεί πολύ μέσα στο πλαίσιο της δουλειάς, γεγονός, όμως, που δεν είχε συνειδητοποιήσει, μιας και είχε μάθει να πορεύεται με αυτόν τον τρόπο.

Η Δάφνη Λαμπρόγιαννη για το #metoo και την κακοποίηση που έχει υποστεί

«Όταν ξεκίνησε το metoo στην Ελλάδα και ακούγαμε ήδη για αυτό στην Αμερική, ήμουν από αυτούς που πολύ γρήγορα είπε “ναι, ρε συ, καλά τώρα το θυμήθηκαν; Έκανες πρώτα καριέρα και μετά από 20 χρόνια θυμήθηκες ότι είχες περάσει άσχημα τότε. Γιατί δεν μίλησες τότε”. Μετά άρχισα να βλέπω στοιχεία και να αναλογίζομαι τη δική μου ζωή.

Εγώ είμαι ένας άνθρωπος που μιλούσε τότε, είμαι ένας άνθρωπος που μιλάει πάντα και αντιστέκεται και προσπαθεί να πιάσει το χέρι του διπλανού που μπορεί να είναι πιο αδύναμος από χαρακτήρα από ότι είμαι εγώ. Όταν λοιπόν άρχισα να καταλαβαίνω τι έχει συμβεί, άρχισα να συνειδητοποιώ τι έχει συμβεί και σε μένα, που θεωρούσα ότι εγώ δεν έχω πάθει τίποτα», είπε αρχικά η Δάφνη Λαμπρόγιαννη.

Και συνέχισε τον λόγο της, συγκλονίζοντας με την εξομολόγησή της: «Έχω κακοποιηθεί πάρα πολλές φορές και πάρα πολύ σοβαρά. Απλώς, επειδή κατάφερνα να πηγαίνω παρακάτω, δεν το θεωρούσα κακοποίηση. Έτσι μαθαίνουμε ότι εσύ πρέπει να τα βγάλεις πέρα, όχι ο άλλος που σου επιτίθεται, να μην σου επιτίθεται. Επίσης, κατάλαβα το πόσο κοστίζει να αντιστέκεσαι γι’ αυτούς που πολύ εύκολα λένε γιατί δεν έφευγες τότε.

Εγώ το έχω πληρώσει με την υγεία μου… Δεν ξέρω πόσες φορές έχω μπει στο νοσοκομείο, δεν ξέρω πόσες εγχειρήσεις έχω κάνει. Συνειδητοποίησα ότι όλη μου τη ζωή δουλεύω και έχω μάθει με το ένα χέρι να κρατάω κόντρα και με το άλλο να καταφέρνω να κάνω όλα τα άλλα.

Θέλω και τα δυο μου χέρια όταν δουλεύω. Δεν θέλω να μου την πέφτει κανένας, δεν θέλω να μου επιτίθεται κανένας, θέλω να έχω ελεύθερα τα χέρια, το σώμα, το μυαλό και την ψυχή μου για να συνεργάζομαι. Το κόστος δεν είναι μόνο ψυχικό, μπορεί να γίνει και σωματικό και να φτάσει σε ένα άσχημο σημείο».

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!