Θα ξεκινήσουμε την ημέρα και την επιστροφή στην κανονικότητα με μια παραδοχή: Το να είσαι δημοσιογράφος, και δη σε site, δεν είναι εύκολο πράγμα- καθόλου. Πρέπει να είσαι συνέχεια σε εγρήγορση, να βρίσκεις θέματα να ενημερωθεί το site και κυρίως τα θέματα αυτά να έχουν νόημα, που σημαίνει, να κάνουν όσα περισσότερα κλικ γίνεται!
Το να βρίσκεις λοιπόν, τουλάχιστον 5 θέματα τη μέρα και να τα γράφεις, είναι δύσκολο. Αυτό φυσικά δεν σου δίνει το ελεύθερο να γράφεις ό,τι να ναι! Όταν, δηλαδή, επιλέγεις συνειδητά να δημοσιεύσεις και έπειτα να αναδημοσιεύσεις μια είδηση σκουπίδι-και μάλιστα ανώνυμα- είσαι μέρος του προβλήματος. Ο λόγος γίνεται για ένα άρθρο από μια (έναν;) δημοσιογράφο που αυτοαποκαλείται «Κατερίνα» και ψέγει την Ελεονώρα Μελέτη (ξανά) επειδή παντρεύτηκε πολύ μικρότερο άντρα με τίτλο: “Πολλά χρόνια μικρότερός της- Η μεγάλη διαφορά ηλικίας της Ελεονώρας Μελέτη με το Θοδωρή Μαροσούλη”. Μα κι εσύ Ελεονώρα μου, κάπου στάσου! Είναι δυνατόν να έχεις την απαίτηση να ζεις και να ερωτεύεσαι όποιον σου αρέσει; Πολλά ζητάς!
Και μάλιστα, πολλά ζητάμε όλες! Είναι δυνατόν να έχουμε την απαίτηση να μπορούμε να επιλέξουμε όποιον θέλουμε να ερωτευτούμε ανεξάρτητα από το ποιος είναι, πόσων χρονών είναι, την καταγωγή του – και πολύ μας είναι δηλαδή που δεν λειτουργεί πλέον το προξενιό!
Η Ελεονώρα Μελέτη είναι μια πολύ καλή δημοσιογράφος με πολλές «περγαμηνές», σεβαστή στον χώρο, με ζηλευτή καριέρα και προσωπικά τη θεωρώ αξιοθαύμαστη! Παρόλα αυτά, αντί να γράψει το Κατερινιώ κάτι για το καινούργιο της βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ «Γυναίκα ψάχνει…» ή για κάποιο άλλο επίτευγμά της, γράφει για τον άντρα της που είναι μικρότερος.
Εάν λοιπόν, αυτό είναι δημοσιογραφία, να αρχίσουμε να ψέγουμε και τις γυναίκες που κάνουν μεγάλες παιδιά, ή που παντρεύονται μετά τα 30, και αυτές μάλιστα που δεν παντρεύονται ποτέ, μπορούν να γίνουν βούτυρο στο ψωμάκι μας! Εκεί να δεις πληθώρα θεμάτων! Επιπλέον, προτείνω να επαναφέρουμε το νόμο κατά της μοιχείας, την απαγόρευση των αμβλώσεων και το σεξ να συντελείται μετά τον γάμο!
Το δικαίωμα στην επιλογή
Πόσο θλιβερό είναι για μια γυναίκα- αν είσαι γυναίκα, Κατερίνα μου- να εγκαλεί μια άλλη επειδή αγάπησε μικρότερο και έκανε μια όμορφη οικογένεια μαζί του. Πόσο θλιβερό είναι να βλέπεις αυτή την κατάντια στην δημοσιογραφία και να ζούμε ξανά στιγμές 2000 όπου γινόταν hardcore κουτσομπολιό και χωρίς νόημα. Σαν νεαρή δημοσιογράφος, θεωρούσα ότι το είχαμε αφήσει πίσω μας όλο αυτό.
Όλη αυτή η κοινωνική καταπίεση που διαιωνίζεται από μια ανδροκρατούμενη κοινωνία και από κάποιες «κυρίες Κατερίνες», έχει οδηγήσει κορίτσια και αγόρια να μην εκμεταλλεύονται την ελευθερία που έχουν να κάνουν ό,τι θέλουν και να βιάζονται να «αποκατασταθούν», αλλιώς θα είναι κοινωνικά δακτυλοδεικτούμενοι: «Η κακομοίρα δεν έχει παντρευτεί. Μάλλον θα μείνει γεροντοκόρη», «δεν έχει κάνει παιδιά… Θα τρελαθεί όταν γεράσει», «Έχει πάρει πολύ μικρότερο άντρα- το τύλιξε το παλικαράκι» και άλλα τέτοια υπέροχα!
Εάν από την άλλη είσαι άντρας, είσαι εξαιρετικά θλιβερός τύπος που θεωρείς πως έχεις κάποιο κληρονομικό δικαίωμα επειδή γεννήθηκες «αρσενικός» να κατηγορείς μια δυναμική γυναίκα-πρότυπο για τις προσωπικές της επιλογές οι οποίες δεν σε αφορούν σε καμία περίπτωση!
Τέλος, όταν γράφουμε κάτι για κάποιον άλλο, καλό θα ήταν να έχουμε το θάρρος της γνώμης μας και κυρίως της υπογραφής μας. Το άρθρο αυτό που σε ψέγει «Κατερίνα» είναι ενυπόγραφο γιατί γνωρίζω πως αυτά που γράφω είναι η άποψή μου και είμαι οκ μ’ αυτό! Εσύ όταν το έγραφες, κρύφτηκες πίσω από ένα ψευδώνυμο γιατί ήξερες ότι είναι απαράδεκτα αναχρονιστικά αυτά που γράφεις! Προχωράμε μπροστά και σας αφήνουμε πίσω!