Τώρα που επιστρέψαμε στο γραφείο ένα από τα πράγματα που μας προβληματίζουν είναι τι θα τρώμε μέχρι να πάμε σπίτι. Αυτές οι λιγούρες στη δουλειά μπορεί να ενταθούν όταν βαριόμαστε ή όταν νιώθουμε άγχος και πίεση, με αποτέλεσμα συνήθως να τρώμε περισσότερο από όσο θα έπρεπε. Και επειδή δεν είναι πάντα εύκολο να έχουμε ταπεράκι με μαγειρεμένο φαγητό από το σπίτι, μπορούμε το Σαββατοκύριακο, που έχουμε κενό να φτιάξουμε παραδοσιακά τυροπιτάκια με ζύμη εύκολα και γρήγορα και να τα έχουμε για όλη την εβδομάδα.

ΥΛΙΚΑ για 25 τυροπιτάκια
1 αλεύρι φαριν απ – (500 γραμ.)
1 πλάκα βιτάμ λιωμένο ή ένα κυπελάκι βιτάμ soft – η πλάκα είναι πιο φθηνή
1 αυγό
1 κεσεδάκι γιαούρτι
λίγο αλάτι

Για την Γέμιση
Τριμένη φέτα περίπου 350 γραμ.
1 αβγό
3 κουταλιά της σούπας γιαούρτι

Επάλειψη
1 κρόκος αβγού με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

τυροπιτάκια
Gingagi/iStock

Εκτέλεση
Ρίχνουμε σε μπολ μεγάλο το γιαούρτι, το αβγό, το αλάτι, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με μία μαρίζ καλά.

Εν συνεχεία, αδειάζουμε όλο το πακέτο με την φαριν απ και με το χέρι ζυμώνουμε τα υλικά μέχρι να γίνει μία ωραία και ελαστική ζύμη.

Κόβουμε κατόπιν ισομεγέθη μπαλάκια σαν φιρίκι, (μικρό μέγεθος), και το ανοίγουμε σε ξύλινη επιφάνεια, πρώτα λίγο με το χέρι και μετά χρησιμοποιούμε με τον πλάστη.

Βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας γέμιση, κλείνουμε προσεκτικά και τα βάζουμε στην σειρά σε ταψί με λαδόκολλα, που έχουμε προηγουμένως ραντίσει με λίγο ελαιόλαδο.

Τέλος, από πάνω τα περνάμε με το πινέλο το μείγμα αβγό – λάδι.

τυροπιτάκια

Lux Blue/iStock

Για τη Γέμιση
Βάζουμε σε ένα μπολ την τριμμένη φέτα, το γιαουρτάκι, το αβγό και ανακατεύουμε.

Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα για περίπου 20 με 30 λεπτά, αναλόγως τον φούρνο μας. Ουσιαστικά ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Δεν φουσκώνουν αν τα βάλετε κοντά και δεν θα κολλήσουν.

Διαβάστε επίσης:

Εύκολη συνταγή για γλυκό ψυγείου με μπισκότο και δροσιστική κρέμα

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!