Οι τηγανητές πατάτες είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά σε όλον τον κόσμο. Η κρούστα τους, που είναι τραγανή και χρυσαφένια, σε συνδυασμό με τη μαλακή και αφράτη υφή στο εσωτερικό, τις καθιστά έναν πραγματικό γευστικό παράδεισο.

Μπορούν να συνοδευτούν με διάφορες σάλτσες, όπως κέτσαπ, μαγιονέζα ή ακόμη και σάλτσα τυριού, ενώ είναι ιδανικές για να συνοδεύσουν τα γεύματα ή να καταναλωθούν ως σνακ. Κάθε μπουκιά είναι γεμάτη γεύση και ικανοποίηση, και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι τηγανητές πατάτες είναι μια απόλαυση, που κερδίζει τις καρδιές όλων.

Με αυτή την συνταγή μπορείτε να φτιάξετε τις καλύτερες τηγανητές πατάτες μαγειρεύοντας τες στο air fryer, χρησιμοποιώντας ελάχιστο λάδι.

Συστατικά

  • 2 μεγάλες πατάτες (περίπου 450γρ/1 κιλό)
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι

Μέθοδος

  1. Αφήνοντας τη φλούδα, κόβετε τις πατάτες σε χοντρές λωρίδες, περίπου 1 εκατοστό
  2. Ρίχνετε τις πατάτες σε ένα μπολ και τις ανακατεύετε με το ελαιόλαδο και μια γενναιόδωρη ποσότητα αλατιού.
  3. Ψήνετε στο air fryer για 20–30 λεπτά στους 180°C, ανακατεύοντας κάθε 10 λεπτά περίπου, μέχρι οι πατάτες να γίνουν τραγανές και χρυσές. Φροντίστε να μην κολλήσουν στον πάτο στην αρχή του ψησίματος.

Συμβουλές Συνταγής

  • Αν έχετε χρόνο, μουλιάστε τις πατάτες για έως 30 λεπτά για να αφαιρέσετε μέρος του αμύλου πριν το τηγάνισμα.
  • Μπορείτε επίσης να προ-βράσετε τις πατάτες για 8–10 λεπτά για να μειώσετε τον χρόνο μαγειρέματος και να πετύχετε πολύ αφράτες πατάτες.

Photo Credit: lynnebeclu /iStock

Διαβάστε επίσης:

Η Μεσόγειος στο πιάτο μας: Η αυθεντική ιταλική συνταγή για ζυμαρικά με αρωματική κρέμα λεμονιού

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet