Τα cookies είναι από εκείνα τα γλυκίσματα, που όλοι αγαπάμε. Είτε τραγανά είτε μαλακά, με σοκολάτα, ξηρούς καρπούς ή βούτυρο, πάντα μας φέρνουν μια αίσθηση άνεσης και ευχαρίστησης. Η μυρωδιά τους καθώς ψήνονται στον φούρνο ξυπνά παιδικές αναμνήσεις, ενώ η γεύση τους είναι τόσο απολαυστική, που δύσκολα μπορούμε να σταματήσουμε στο ένα! Τα μπισκότα, με την απλότητά τους, προσφέρουν μια γλυκιά στιγμή απόλαυσης σε κάθε στιγμή της ημέρας.

Εάν ψάχνεις για μια γευστική συνταγή, που να προσφέρει και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, αυτά τα μπισκότα πρωτεΐνης δεν θα σε απογοητεύσουν! Με μαλακή και μαστιχωτή υφή και 8 γραμμάρια πρωτεΐνης σε κάθε μπισκότο, αυτή η λιχουδιά θα γίνει γρήγορα αγαπημένη της οικογένειας.

Συστατικά για μπισκότα πρωτεΐνης:

  • Σκόνη βανίλιας πρωτεΐνης
  • Βούτυρο αμυγδάλου
  • Αυγά
  • Ζάχαρη καρύδας
  • Σοκολατένιες σταγόνες

Πόση πρωτεΐνη περιέχει κάθε μπισκότο;

Αυτό εξαρτάται από τον τύπο της σκόνης πρωτεΐνης που θα χρησιμοποιήσεις. Σημείωσε ότι τα 2/3 της κούπας σκόνης πρωτεΐνης συνήθως αντιστοιχούν σε περίπου 2 μεζούρες των 30 γραμμαρίων η καθεμία.

Πώς θα φτιάξω τα μπισκότα

Βήμα 1: Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξε όλα τα υλικά για τα μπισκότα, εκτός από τις σταγόνες σοκολάτας. Ανακάτεψε απαλά τις σταγόνες σοκολάτας στο μείγμα στο τέλος.

Βήμα 2: Χρησιμοποιώντας μια κουταλιά της σούπας ή ένα εργαλείο για μπισκότα, πάρε περίπου μια κουταλιά από ζύμη μπισκότου και τοποθέτησέ την σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Πίεσε ελαφρά με τα χέρια για να τα ισιώσεις. Ψήσε για 12-14 λεπτά ή μέχρι να γίνουν χρυσαφένια και να έχουν σφίξει γύρω από τις άκρες. Άφησε τα μπισκότα στο ταψί να κρυώσουν για 10 λεπτά. Έπειτα, αφαίρεσέ τα και άφησέ τα να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου σε μια επίπεδη επιφάνεια.

Εύκολες παραλλαγές

  • Αντικατάστησε το βούτυρο ξηρών καρπών – Μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε βούτυρο ξηρών καρπών αντί για το βούτυρο αμυγδάλου. Φρόντισε να είναι φυσικό, με τα έλαια ανακατεμένα. Τα μπισκότα πρωτεΐνης με βούτυρο φιστικιού και σοκολάτα είναι επίσης νόστιμα! Το βούτυρο κάσιους ή ακόμα και ένα βούτυρο σπόρων, όπως το βούτυρο σπόρων ηλιάνθου ή το ταχίνι, λειτουργούν επίσης τέλεια.
  • Χρησιμοποίησε ξηρούς καρπούς αντί για σοκολατένιες σταγόνες – Αντικατέστησε τις σοκολατένιες σταγόνες με ξηρούς καρπούς της επιλογής σου ή ακόμα και σταφίδες για μια παραλλαγή μπισκότων βρώμης με σταφίδες.
  • Χρησιμοποίησε σκόνη πρωτεΐνης σοκολάτας – Αντικατέστησε τη σκόνη πρωτεΐνης βανίλιας με σοκολάτας για μια συνταγή μπισκότων πρωτεΐνης διπλής σοκολάτας.
  • Φτιάξε εκδοχή funfetti – Αντικατέστησε τις σοκολατένιες σταγόνες με 1/2 φλιτζάνι πολύχρωμες τρούφες για μια funfetti εκδοχή!
  • Πρόσθεσε μπαχαρικά – Πρόσθεσε 1/2-1 κουταλάκι του γλυκού από τα αγαπημένα σου μπαχαρικά. Η κανέλα, το μπαχαρικό κολοκύθας ή το μπαχαρικό μηλόπιτας είναι εξαιρετικές προσθήκες!

Photo Credit: Shutterstock

Διαβάστε επίσης:

Το μυστικό για απολαυστικές τηγανητές πατάτες στο air fryer

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!