Οι αλμυρές κρέπες είναι ένα εύκολο φαγητό, που μπορείτε να φτιάξετε γρήγορα με υλικά που έχετε στο σπίτι. Λίγο γάλα, βούτυρο και νερό αρκούν για να παρασκευάσετε τη ζύμη για τις κρέπες και στη συνέχεια να βάλετε μέσα υλικά της αρεσκείας σας.

Οι κρέπες φούρνου φτιάχνονται μέσα σε λίγα λεπτά και είναι η τέλεια ιδέα για τα τραπέζια του Σαββατοκύριακου. Αρέσουν σε όλους και μπορείτε να δημιουργήσετε πολλές παραλλαγές για να τις προσαρμόσετε στις διατροφικές σας συνήθειες και στις γεύσεις που σας αρέσουν.

κρέπες
Olga Mazyarkina/iStock

Συνταγή για κρέπες φούρνου

Υλικά

Για τις κρέπες

120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., κοσκινισμένο
120 ml νερό
120 ml. γάλα, πλήρες
2 αυγά, medium
1 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο & έξτρα για το ψήσιμο της κρέπας
 ¼ κ.γ. αλάτι 

Για τη μπεσαμέλ

20 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
20 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
500 ml γάλα, πλήρες
150 γρ. τυρί gouda , τριμμένο και έξτρα για το πασπάλισμα της κρέπας

Αλάτι
Πιπέρι

Για τη γέμιση

6 φέτες μπέικον, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
6 φέτες ζαμπόν, κομμένο σε λεπτές κάθετες φέτες
5 λευκά μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
300 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης
Ελαιόλαδο, για το άλειμμα του σκεύους

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C, στον αέρα.

Για τις κρέπες

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, έπειτα το αδειάζουμε σε ένα μπολάκι και το αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα χειρός όλα τα υλικά για τις κρέπες και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 20εκ. σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε 60 ml από το μείγμα μέσα στο τηγάνι, απλώνουμε τη ζύμη κουνώντας το τηγάνι και ψήνουμε για 1 λεπτό. Στη συνέχεια, αναποδογυρίζουμε την κρέπα και ψήνουμε για 1 ακόμη λεπτό. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλες τις κρέπες και τις αφήνουμε στην άκρη.

Για τη μπεσαμέλ

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ρίχνουμε το γάλα και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, το μεταφέρουμε σε μια κανάτα.

Βάζουμε ένα ακόμη κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και το λιώνουμε. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι και με το σύρμα χειρός ανακατεύουμε καλά. Μόλις καβουρδιστεί λίγο το αλεύρι, ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα, ανακατεύοντας γρήγορα για να μη σβολιάσει η μπεσαμέλ. Μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να δέσει ελαφρά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα το τυρί, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη γέμιση

Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, τα μανιτάρια, το μπέικον και το ζαμπόν, και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αδειάζουμε το περιεχόμενό του μέσα στο μείγμα της μπεσαμέλ. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.

Η συνταγή είναι του Γιώργου Τσούλη

Διαβάστε επίσης:

Τυρόπιτα με γιαούρτι – Σε 5 λεπτά είναι έτοιμη να ψηθεί

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!