Αυτή την εβδομάδα, θα το ρίξουμε έξω και θα φάμε junk food, γιατί είναι μια βδομάδα δύσκολη και μας αξίζει! Ξέρω πως το αιώνιο δίλλημα είναι πίτσα ή σουβλάκι, όμως το burger είναι μια κατηγορία από μόνο του. Εδώ δεν χωράνε καλοί τρόποι. Εδώ ισχύουν οι κανόνες του savoir manger: τα μαχαιροπίρουνα καταργούνται και οι χαρτοπετσέτες φεύγουν από τα γόνατα και τσαλακώνονται στα χέρια. Αν θες λοιπόν να απολαύσεις το καλό burger με το σωστά ψημένο μπιφτέκι, το ζουμερό, εμείς ξέρουμε που πρέπει να πας!
Monster burgers & beers
Αν σου αρέσει η ροκ και αγαπάς τα burger, υπάρχει αυτό το μαγαζί που φτιάχτηκε για σένα. Σχεδόν όλα τα burger του καταλόγου έχουν πάρει το όνομά τους από μπάντες των ’70s και μην μπεις σε δίλημμα, γιατί τελικά, μάλλον, θα τα δοκιμάσεις όλα! Στη συνοδεία των γεύσεων θα βρεις μπίρες από αγγλικές και αμερικανικές breweries αλλά και Cretan Brewery, που μπορείς να απολαύσεις σε pilsner, weiss και stout εκδοχή. Εκτός από beef, pork και chicken burgers θα βρεις επίσης veggie και vegan εκδοχές!
Πρωτογένους 8, Αθήνα, www.monsterburgers.gr
Smash’n Bun
Το νέο burger spot στην Πατριάρχου Ιωακείμ έχει κάνει ήδη αισθητή την παρουσία στο Κολωνάκι, μετατρέποντας το fast-food στην απόλυτη γαστρονομική πρόταση. Ο Γιώργος Μελισσάρης και ο Γιάννης Μωράκης ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον Τόμας Γκρούμπατς και αναθέτουν στον ταλαντούχο και πολυβραβευμένο σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου ένα ανατρεπτικό project. Το Smash Burger είναι ήδη εξαιρετικά δημοφιλές στην άλλη μεριά του Ατλαντικού και ήρθε να απογειώσει και την κουζίνα του Smash Bun. Στο Smash’n Bun, η ποιότητα, η φρεσκάδα, η επιλογή της καλύτερης πρώτης ύλης και η γευστική ένταση είναι ο κανόνας χωρίς εξαίρεση!
Πατριάρχου Ιωακείμ 48, Κολωνάκι, www.smashandbun.com
Μπούφαλος
Θα τον βρεις στην hot πλατεία του Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη. Εδώ, ο όρος Junk food δεν στέκει. Γιατί στο Μπούφαλο το μπιφτέκι είναι από 100% μοσχαρίσιο κιμά, το ψωμάκι αφράτο και γευστικό και οι σάλτσες σπιτικές. Από τα ανάρπαστα burgers του είναι το ζουμερό «Ντίξελ» που εκτός από το μπιφτέκι, περιέχει μανιτάρια (σοτέ με κρεμμύδι, μπέικον και αρωματικά), κατσικίσιο τυρί chevre, κόκκινη λόλα και καπνιστή κέτσαπ. Το μενού συμπληρώνουν και φανταστικά σάντουιτς και ένα πλήρες μενού brunch που περιλαμβάνει scrumbled eggs, pancakes, διαφορετικές εκδοχές από μπέιγκελ αλλά και συνταγές όπως το πεντανόστιμο avocado toast με κρέμα αβοκάντο, αυγό και τυρί.
Επτανήσου 13, Κυψέλη, instagram: mpoufalos
Mama Tierra
Η τέλεια vegan επιλογή. Ανεβαίνοντας την Ακαδημίας, στα αριστερά υπάρχει ένα μικρό, ντυμένο στα λευκά μαγαζί που δεν το πιάνει το μάτι σου. Λέγεται Mama Tierra και παίζει μόνο χορτοφαγικά. Στην κουζίνα του θα συναντήσεις τον Alam με ινδικές καταβολές που αγαπά τα κάρυ και μάλιστα φτιάχνει και ο ίδιος το δικό του. Το burger μανιταριών που θα δοκιμάσεις εδώ έχει χαρακτήρα και είναι πεντανόστιμο. Το μπιφτέκι φτιάχνεται από ένα μείγμα φρέσκων μανιταριών, πλευρώτους και πολλά μυρωδικά. Μπαίνει ανάμεσα σε πολύσπορο ψωμί ολικής άλεσης, και προστίθεται φυτικό τυρί, ντομάτα, κρεμμύδι μαρούλι και μια γευστική vegan μαγιονέζα που φτιάχνει ο chef. Για συνοδευτικό, οι πατάτες bravas είναι η τέλεια επιλογή!
Ακαδημίας 84, Αθήνα, www.mamatierra.gr