Μια γυναίκα δέχεται επί δέκα χρόνια τα τηλεφωνήματα ενός άγνωστου άνδρα, που δεν αποκαλύπτει ποτέ την ταυτότητά του, και αναβάλλει επ’ αόριστον μια συνάντηση μαζί της. Η παράδοξη αυτή σχέση, βυθίζει τη γυναίκα στην προσμονή αλλά και στη μνήμη.

Από εκεί θα αναδυθούν μορφές και γεγονότα της ζωής και της πόλης της, η σκληρότητα, η αδιαφορία, αλλά και η ομορφιά ενός πολύ προσωπικού της ταξιδιού στη γυναικεία φύση και την ελευθερία της σκέψης. Όταν ο άνδρας θα σταματήσει να τηλεφωνεί, η γυναίκα θα έχει φτιάξει ήδη λέξη – λέξη, το μονοπάτι αντίδρασης και εξόδου που θα την οδηγήσει λυτρωτικά στον τόπο της δικής της Γαλήνης.

Σκηνοθεσία: Μαρία Ζορμπά 
Ερμηνεία: Μυρτώ Αλικάκη 
Μαζί της επί σκηνής: Αιμιλία Παπαχριστοφίλου  , Νικόλ Κοροντζή 
Εικαστικό περιβάλλον: Μάρια Μπαχά  

Μουσική: Τηλέμαχος Μούσας

Φωτισμοί: Ευθύμης Χρήστου  
Επιμέλεια κίνησης: Μυρσίνη Πετρούτσου

Κοστούμια: Μαρία Ζορμπά

Βοηθός σκηνοθέτη: Μυρτώ Παγκάλου 
Φωτογραφίες προώθησης: Νικόλας Κωστής 

Τρέιλερ: Αιμιλία Παπαχριστοφίλου

Θερμές ευχαριστίες στους: Δημήτρη Γκέλμπουρα, Μαρία Κοντοδήμα

Παραγωγή: Πολιτισμός Σταθμός Θέατρο – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών 

Σημείωμα της σκηνοθέτιδος, Μαρίας Ζορμπά

Τρεις γυναίκες ηθοποιοί επι σκηνής, ερευνούν τις βαθύτερες σκέψεις και ψυχικές διαδρομές όχι μόνο της μοναχικής ηρωίδας του έργου, αλλά και μιας ευρύτερης οικογένειας γυναικών που τράβηξαν έναν δρόμο διαφορετικό. 

Ο συγγραφέας Θοδωρής Γκόνης κρύβει σκόπιμα την ταυτότητα του άνδρα και τον βάζει να δηλώνει “Κάποια στιγμή θα μάθετε ποιος είμαι”. Η ηρωίδα του όμως ακολουθώντας τον μίτο αυτής της υπόσχεσης αναψηλαφά όλα τα γνωρίσματα και τις ιδιότητές του.

Συναντά τη γοητεία και το ερωτικό κάλεσμα, αλλά και τη χειριστικότητα, την απουσία και τελικά, τη βία ενός κόσμου που χτίστηκε από χέρια αντρικά.

Στο τοπίο μιας παραθαλάσσιας πόλης όπου τη συναντάμε, η καθημερινή ζωή συνεχίζεται δίπλα στα σφαγεία, όπου ζώα και -ίσως- άνθρωποι κομματιάστηκαν, ενώ οι βουτιές της στη θάλασσα γίνονται κάτω από ερείπια κάστρων στοιχειωμένων από τόσους πολέμους. 

Με ένα εργόχειρο λέξεων, σαν μια σύγχρονη Πηνελόπη, θα απαλλαγεί τελικά από τον “μνηστήρα”, για να θέσει ερωτήματα για τη δική της ταυτότητα, αλλά και το πρόσωπο ενός κόσμου, που μέσα του νιώθουμε όλο και πιο ξένοι. 

Εισιτήρια και πληροφορίες: https://tickets.public.gr/theater/kapoia-stigmi-tha-mathete-poios-eimai/

Ακολουθήστε το TheNotebook στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

Best of Internet