Με αφορμή το νέο άλμπουμ της Μελίνας Παξινού που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Αμβούργο, γνωρίζουμε μια πορεία με διεθνή βήματα και περγαμηνές που την καθιστούν ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα της γενιάς της στη μουσική βιομηχανία.
Το άλμπουμ «Αmoroso» που κυκλοφορεί αυτές τις μέρες, αντλεί την έμπνευσή του από το σουρεαλιστικό κίνημα, τιμώντας τα 100 χρόνια από τη δημοσίευση του Μανιφέστο του André Breton το 1924, ενώ αποπνέει ήχους με έντονο το ερωτικό στοιχείο, όπως άλλωστε αποκαλύπτει και ο τίτλος του.
Ιδιαίτερη επιρροή στην δυναμική Ελληνίδα άσκησαν τα έργα του René Magritte The Lovers II, The Heartstrings και The False Mirror.
Διαμένοντας μεταξύ Αθήνας, Αμβούργου και Βερολίνου σε ηλικία μόλις 9 ετών, η Μελίνα έλαβε υποτροφία για σύνθεση από την YamahaMusic School Hamburg ενώ από τα 10 της χρόνια αφοσιώθηκε στο σαξόφωνο και τη τζαζ. Σπούδασε στο Βερολίνο όπου ειδικεύτηκε στην μουσική παραγωγή, στη σύνθεση και στην ενορχήστρωση. Το όραμά της ήταν το πάντρεμα του ήχου της τζαζ με την ελληνική μουσική παράδοση.
Τα τελευταία χρόνια ηγείται του συγκροτήματος «Melina Paxinos Quartet» συνδυάζοντας τη σύγχρονη τζαζ με την ελληνική της κληρονομιά που αποτελεί και την έμπνευσή της. Το group αποτελείται από την Μελίνα, τον Γιάννη Παπαδόπουλο (πιάνο),Ντίνο Μάνο (κοντραμπάσο) και Δημήτρη Κλωνή (ντράμς) και παρουσιάζει μια ξεχωριστή μουσική αλληλεπίδραση που προκαλεί αίσθηση. Έως τώρα έχει κυκλοφορήσει 4 δίσκους και με την μπάντα της έχουν συμμετάσχει σε φεστιβάλ και κοντσέρτα από το Λονδίνο και το Βερολίνο μέχρι τους Δελφούς όπου παρουσίασαν πρόσφατα ζωντανά τη μουσική που έγραψε για τη νέα ταινία του εικαστικού & video artist George Driva παράλληλα με την προβολή της ταινίας στο «π» (Παγκόσμιο Κέντρο Κυκλικής Οικονομίας και Πολιτισμού) στα πλαίσια του προγράμματος «Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» 2024. Το κουαρτέτο της βρέθηκε στην κορυφαία 5άδα της κατηγορίας «Bands» στον διαγωνισμό Made inNew York Jazz Competition 2024.
Η μουσική της επιλέγεται επανειλημμένα από διεθνείς οργανισμούς και μέσα για να ντύσει επίσημο υλικό ενώ στο «Oticons Faculty International Film Music Competition 2021» κέρδισε μια θέση στους πρώτους είκοσι.
Έγραψε τη μουσική για το παιδικό μυθιστόρημα «Τα 8 ψαράκια και η χρονομηχανή» της Στέλλας Τσιάνιου και του Δημήτρη Αθανασίου με βασικούς εκφωνητές τους κορυφαίους chef Λευτέρη Λαζάρου, Χριστόφορο Πέσκια και Αστέριο Κουστούδη. Το παραμύθι βρίσκεται υπό την αιγίδα της UNESCO Πειραιώς και Νήσων.