Ξέρεις κανέναν που να μην του αρέσει η σοκολάτα; Άσε που η μαύρη σοκολάτα έχει και οφέλη για την υγεία μας. Τώρα με βάση νέες έρευνες και hair experts η σοκολάτα μπορεί να είναι το συστατικό που έψαχνες και για υγιή και λαμπερά μαλλιά. Εκμεταλλεύσου λοιπόν, τα πασχαλινά αυγά που σου έχουν μείνει!
Κι όμως η κατανάλωση σοκολάτας και ιδιαίτερα σοκολάτας που περιέχει ποσοστό κακάο 70% ή υψηλότερο μπορεί να κάνει πολύ καλό στα μαλλιά, καθώς έχει υψηλότερη συγκέντρωση αντιοξειδωτικών και θρεπτικών συστατικών.
Η άλλη χρήση της μαύρης σοκολάτας
Προφανώς μπορείς να την καταναλώσεις! Αυτό το ήξερες! Και σίγουρα δεν χρειαζόσουν αφορμή για να το κάνεις. Εναλλακτικά όμως, μπορείς να φτιάξεις και μια μάσκα μαλλιών:
1.Ανακάτεψέ τη με μέλι και γιαούρτι. Άπλωσέ τη στα μαλλιά σου και άφησέ τη για μισή ώρα. Ξέπλυνε και θα εκπλαγείς από την απαλή και λαμπερή υφή των μαλλιών σου.
2.Ανακάτεψέ τη με λάδι καρύδας, άπλωσε το μείγμα στα μαλλιά σας και άφησέ το για μια ώρα. Ξέπλυνε με χλιαρό νερό και θα δεις τα ξηρά μαλλιά να αποτελούν μια παλιά ιστορία.
3.Πάρε λίγη σκόνη κακάο ή μαύρη σοκολάτα και ανακάτεψέ τη με λάδι καρύδας και πράσινο τσάι. Αυτό το μείγμα καθαρίζει και θρέφει το ξηρό τριχωτό της κεφαλής.
3 Τρόποι που η σοκολάτα βοηθάει τα μαλλιά σου
1. Αυξάνει τον όγκο των μαλλιών
- Το κακάο περιέχει βιταμίνη Α, μαγνήσιο, σίδηρο, χαλκό και ψευδάργυρο.
- Τα μικροθρεπτικά συστατικά όπως οι βιταμίνες και τα μέταλλα παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των τριχοθυλακίων.
- Η βιταμίνη Α είναι ευεργετική καθώς προάγει την αποτελεσματική παροχή αίματος στο τριχωτό της κεφαλής.
2. Αντιμετωπίζει την Πιτυρίδα
- Λόγω της περιεκτικότητάς της σε ψευδάργυρο, των αντιοξειδωτικών και αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων της, η κατανάλωση σοκολάτας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την καταπολέμηση της πιτυρίδας.
- Μειώνει τη φαγούρα στο τριχωτού της κεφάλης και λειτουργεί και σαν καταπραϋντικό.
3. Βελτιώνει την ποιότητα των μαλλιών
- Ενισχύει την ανάπτυξη των μαλλιών αλλά βελτιώνει επίσης και την ποιότητα τους κάνοντάς τα πιο δυνατά, πιο λαμπερά και πιο απαλά.
- Τα 3 βασικά συστατικά της σοκολάτας, ο ψευδάργυρος, ο σίδηρος και ο χαλκός, είναι πολύ θρεπτικά και αλλάζουν δομικά την ποιότητα της τρίχας.